Naarmate we ouder worden verkleuren onze tanden door factoren als leeftijd, eet- en drinkgewoonten, genen en roken. Maar dat betekent niet dat we ons moeten neerleggen bij een leven lang verkleurde tanden. Moderne tandbleektechnieken kunnen de tanden herstellen tot hun oorspronkelijke witheid.

Hoewel deze technieken zeer effectief kunnen zijn, maken veel mensen zich zorgen over de veiligheid en wat er met hun mondgezondheid gebeurt door hun tanden te laten bleken. En omdat er verschillende opties beschikbaar zijn, zoals tandheelkundige behandelingen en whitening producten die in een apotheek of online worden aangeboden, is het antwoord op de vraag ‘Is tanden bleken veilig?’ een lastige vraag om te beantwoorden.

Waarom zijn je tanden verkleurd?

Om de juiste keuzes te maken over de technieken en producten die je gebruikt om je tanden witter te maken, moet je begrijpen hoe ze in de eerste plaats verkleurd raken. Dit omvat:

  • Onjuiste poetsgewoonten die leiden tot een ophoping van tandsteen
  • Drinken van donkere dranken, zoals koffie, rode wijn en cola
  • Roken van tabak dat giftige teer bevat die tanden en kiezen bevlekt
  • Tandenknarsen of beschadiging van de tanden
  • Overmatige blootstelling aan fluoride als jong kind

Waarom je naar een tandarts zou moeten gaan

Veilig tanden bleken kun je het beste laten doen bij een gekwalificeerde tandarts, zodat hij je gebit kan bekijken en je kan adviseren wat je het beste kunt doen. Hier zijn een paar redenen waarom wij geloven dat dit de veiligste keuze is:

Gezondheid van het tandvlees

Wanneer ervaren tandartsen bleekmiddel of een whitening product op je tanden aanbrengen, kun je er zeker van zijn dat zij dit professioneel doen en dat het toegepaste product je tandvlees niet aantast. Hoe hoger de bleekmiddelconcentratie, hoe groter het risico op tandvleesirritatie. Daarom moet het zorgvuldig en met behulp van beschermende middelen worden aangebracht om beschadiging van je tandvlees te voorkomen.

Gevoeligheid

Tandgevoeligheid is een veelvoorkomende bijwerking van tandbleekmiddelen en daarom is het raadzaam om een tandarts te raadplegen voordat een tandbleekmiddel wordt aangebracht. Tandartsen controleren op schade aan de tanden die tijdens de behandeling verdere gevoeligheid of ongemak kan veroorzaken.

Maak daarom een afspraak met een ervaren tandarts om je tanden te laten bleken. Zelf hebben we goede ervaringen met tandartspraktijk Wit te Amsterdam.