Tandartsen combi

Wat zijn de voordelen van AvaDent digitale prothese?

digitale AvaDent protheses

Wat zijn de voordelen van AvaDent digitale prothese?

Geplaatst op

Ook binnen de tandprothetiek vindt er de laatste jaren digitalisering plaats. Een uitstekend voorbeeld hiervan is de digitale AvaDent prothese. Dit is een prothese die gemaakt is op basis van de nieuwste technologieën op het gebied van protheses. De digitale AvaDent prothese heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van andere protheses. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van deze prothese.

Geen misselijk gevoel meer tijdens het happen

Met de digitale AvaDent prothese hoef je niet meer op de traditionele manier te happen. De oude manier was vaak niet erg aangenaam. Dit kwam onder andere door de tijd dat het afdrukmateriaal nodig had om uit te harden, waardoor veel mensen misselijk werden. Bij de digitale AvaDent prothese maakt de tandprotheticus gebruik van een mondscanner ter grootte van een tandborstel. Deze mondscanner maakt in korte tijd veel foto’s van uw kaak en tanden, waardoor je niet meer bang hoeft te zijn om misselijk te worden.

Betere pasvorm

Een ander voordeel van deze prothese is dat hij veel beter past dan de andere gebitsprotheses. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de digitale AvaDent prothese erg compact is en daardoor nog beter om de kaken past. Deze compactheid is mogelijk doordat de prothese geslepen wordt uit een solide blok. Andere gebitsprotheses worden geproduceerd in een gietvorm, waardoor er sprake is van een minder compacte prothese. Ook heb je bij de digitale AvaDent prothese minder last van pijnplekken in je mond, aangezien deze gecreëerd wordt met bio-hygiënisch materiaal. 

Snellere behandeling

Eerder waren er veel afspraken nodig om een gebitsprothese op maat te maken. Tegenwoordig heb je maar twee afspraken nodig om een digitale prothese aan te laten meten. Dit is niet alleen handig qua vervoer en het moeten opnemen van verlof, maar je hebt ook nog eens sneller je digitale AvaDent prothese.

Digitaal vastgelegd

Ben je de digitale AvaDent prothese kwijtgeraakt? Of is deze om wat voor reden dan ook kapot gegaan? Geen probleem, want al binnen 3 werkdagen kunnen we een nieuwe voor je maken. Je tanden zijn digitaal vastgelegd in de computers, waardoor het mogelijk is om op aanvraag direct een nieuwe identieke digitale AvaDent prothese voor je te produceren.

Gerelateerde berichten

orthodontist Zoetermeer

3 tips voor een wereldse glimlach

De invasies van sociale media en apps voor het delen van foto’s hebben het zo gemaakt dat selfies en fotoshoots nu de norm zijn. Met het nooit...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden