We hebben allemaal bepaalde onderdelen van ons lichaam. Althans, de meesten van ons hebben dat. Uitzonderingen daargelaten, heeft iedereen een mond, tanden, een tong, kaken en tandvlees. Deze aspecten zijn zeer belangrijk voor een goede gezondheid en hebben allen bovendien een belangrijke functie. We zullen je een lesje anatomie besparen, dus we laten het ook maar daarbij. Waar we het niet bij laten, is orthodontie Ridderkerk. Dat je niet zo goed weet wat orthodontie Ridderkerk inhoudt en voor je kan betekenen, is niet geheel verwonderlijk. Daarom gaan we je hier vandaag bij helpen en je dit uitleggen. 

Wat is orthodontie Ridderkerk?

Laten we maar beginnen bij het begin; wat is orthodontie Ridderkerk? Dat is de essentie van het onderwerp en daarom ook het belangrijkste deel van deze blog. Orthodontie Ridderkerk en orthodontie in zijn algemeenheid, houdt zich bezig met een specifiek onderwerp in de tandheelkunde. Het richt zich op de stand van de tanden in de kaken. Dit doet het door beugels te plaatsen en allerlei behandelingen uit te voeren. Dit zal ervoor zorgen dat iemand minder moeite heeft met kauwen, beter kan slikken, beter kan ademen en ga zo maar door. 

Een behandeling bij orthodontie Ridderkerk

Dan is het nog handig om te kijken naar wat een behandeling bij een orthodontist nu precies inhoudt. Een behandeling bij een orthodontiepraktijk zal allereerst beginnen met een intakegesprek. Dit zal meestal plaatsvinden omdat je door je tandarts bent doorverwezen. Na deze doorverwijzing zal de orthodontist kijken naar je gebit en je kaken. Er zullen misschien wel foto’s gemaakt worden, je zult vragen moeten beantwoorden en je mond zal geïnspecteerd worden. Op basis hiervan wordt er al dan niet een behandeltraject gestart en dan zal dit behandeltraject ook aanvangen. 

Welke beugel?

Welke beugel krijg je dan bij orthodontie Ridderkerk? Nou, allereerst is het goed om op te merken dat het niet zeker is dat je een beugel krijgt. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Daarnaast zijn er tegenwoordig zoveel verschillende soorten beugels, ook bij orthodontie Ridderkerk. Zo is er bijvoorbeeld ook een onzichtbare beugel beschikbaar; de Invisalign.