Dat elektrisch poetsen beter is wordt steeds weer duidelijker. Toch blijven er mensen die de voordelen van het elektrisch poetsen nog niet hebben ervaren. In dit artikel brengen we je voordelen en praktische tips voor elektrisch poetsen, zodat jij een echte poetsexpert wordt!

Voordelen van een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel heeft veel voordelen. Zo maakt de borstelkop veel meer bewegingen, waardoor je beter poetst en sneller klaar bent. Daarnaast kun je beter op moeilijk bereikbare plekken komen en verwijder je meer tandplak. Hieronder enkele andere voordelen van een elektrische tandenborstel:

Opzetstuk

Doordat je kunt wisselen van opzetstuk, kun je een elektrische tandenborstel met het hele gezin gebruiken. Je kunt dus kiezen welk soort opzetstuk jouw voorkeur heeft, bijvoorbeeld een whitening, 3D, een voor gevoelige tanden of een klein opzetstuk voor kinderen.

Minder tandvleesproblemen

De meeste nieuwe elektrische tandenborstel hebben een poetsdruksensor, waardoor je het direct ziet als je te hard drukt tijdens het poetsen. Te hard poetsen is een grote oorzaak van tandvleesproblemen.

Het is goedkoper

Echt? Ja echt! Een elektrische tandenborstel is vaak een flinke aanschaf doordat ze al gauw € 70,- tot € 140,- kosten. Aan de andere kant kun je de tandenborstel delen met het hele gezin en voorkom je sneller tandproblemen. Hierdoor vallen de tandartskosten uiteindelijk lager uit en bespaar je geld. En het is ook nog eens beter voor je gebit. Win-win!

Tips voor elektrisch poetsen

Tot slot geven we nog enkele tips om een echte poets-expert te worden:

  • Gebruik ragertjes om tussen je tanden te komen. Maar liefst 40% van je tandoppervlak zit tussen je tanden.
  • Let goed op de slijtage van je opzetstukjes. Als de haren verbuigen dan kun je het opzetstuk maar beter vervangen. Meestal is dit tussen de twee en vier maanden.
  • Gebruik tandpasta met fluoride. Fluoride voorkomt gaatjes en zorgt voor een goede bescherming van het gebit.
  • Heb je een beugel? Vraag dan altijd je tandarts om poetsadvies. Voor informatie en advies over een beugel in Zoetermeer kun je contact opnemen met Orthodontist Zoetermeer.