Als je ooit in een tandartsenpraktijk bent geweest, dan zullen je mogelijk verschillende dingen zijn opgevallen. Zo ontgaat bijna niemand de stapel aan verouderde doch interessante tijdschriften. Daarnaast hebben tandartsenpraktijken vaak wat informatie rondhangen over de correcte en juiste verzorging van je tanden en het gebit. Ten slotte staat er vaak een plantje en kun je rustig plaats nemen op de stoelen in de wachtruimte die doorgaans erg oncomfortabel zijn. Losstaand van deze clichés zijn er echter veel zaken die er bij een gemiddelde tandartsenpraktijk wel zijn overwogen. Zeker wanneer het gaat om het interieur en het meubilair! In deze blog vertellen we je wat meer over de juiste inrichting voor een tandartsenpraktijk.

De perfecte vloer!

Het zullen de meeste bezoekers niet ontgaan zijn dat de meeste tandartspraktijken doorgaans een schone en klinische uitstraling hebben. Dat is natuurlijk een bewuste keuze geweest! Niet alleen omdat het schoner oogt, maar ook omdat het schoner is. Aan de basis van dit schone en hygiënische interieur, ligt de vloer. Heb je wel eens een tandartsenpraktijk gezien waar er in de behandelkamer tapijt ligt? Om ervoor te zorgen dat de behandelkamer en de rest van de ruimten eenvoudig schoon te maken en schoon te houden zijn, is het regelmatig stofzuigen en dweilen van groot belang. Naden van tegelvloeren of haren van hoogpolig tapijt maken de boel er niet eenvoudiger op. Daarom dat veel tandartsen kiezen voor een gietvloer zodat de grond altijd eenvoudig schoon te houden is.

Comfortabele en functionele behandelstoelen

Wat natuurlijk erg belangrijk is voor de patiënt en ook voor de tandarts zelf, is dat de patiënt prettig en comfortabel ligt tijdens het uitvoeren van de behandeling. Dat heeft meestal vooral te maken met de behandelstoel waarin de patiënt een poosje moet liggen. Deze dient aan de ene kant voldoende ondersteuning te bieden voor het hoofd, de nek, de schouders, de rug en ook de armen en de benen moeten een goede ondersteuning kunnen krijgen. Aan de andere kant moet de behandelstoel ervoor zorgen dat de tandarts zonder enige moeite bij de achterste kiezen van de patiënt kan.