Kunsttanden zijn een breed begrip, want ze komen in vele soorten. In deze blog werpen we een licht op de mogelijkheden en voordelen van kunsttanden. Wat zijn het, hoe werkt het en wie kan je ermee helpen. Terloops noemen we nog een aantal behandelingen die gecombineerd kunnen worden met kunsttanden. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee. Tandarts Praktijk TandZuiver helpt je graag met een voor jou geschikte behandeling.

Wat is een klikgebit?

Eigenlijk is het heel eenvoudig, een klikgebit is een kunstgebitje dat een aantal tanden of juist alle tanden vervangt. Het is een gebit dat je vast klikt op implantaten die je vast laat zetten in je kaak. Het klikgebit kan er niet direct op, want eerst moet het bot in je kaak herstellen. Daarna kan er iets op het implantaat bevestigd worden. Een klikgebit heeft als voordeel dat het stevig vastzit.

Is een implantatengebit duur?

Wanneer je bedenkt dat een implantaat een prijs van rond de 1264,22 euro heeft dan kun je wel uitrekenen wat het kost om een gebit met implantaten, meestal 6 stuks, aan te schaffen. Dit gebit is niet alleen duur, het is ook bijzonder duurzaam. Je zou kunnen zeggen dat het een investering om je kwaliteit van leven een stukje beter te maken. Raadpleeg je verzekering om te zien wat er wel en niet vergoed kan worden.

Hoe makkelijk is een kunstgebit?

Het kunstgebit van nu is niet het kunstgebit van vroeger. Het wilde nog wel eens voorkomen dat een gebit niet goed paste, dat is met de opmaatgemaakte kunstgebitten van nu geen probleem meer. Je doet het gemakkelijk en het is ook gemakkelijk schoon te maken. Wil je niet graag een volledig kunstgebit, dan kun je ook gaan voor een gedeeltelijk klikgebit. Natuurlijk is het volledige gebit op 6 implantaten ook nog een optie. Er bestaan dus meerdere kunstgebitten of manieren om je gebit te reconstrueren door kunsttanden:

  • Klikgebit
  • Implantaten
  • Uitneembaar kunstgebit

Conclusie

Door de jaren heen is er veel veranderd in de tandheelkunde. Wat vroeger onmogelijk leek is nu dagelijkse praktijk: een kunstgebit bevestigd aan implantaten. De meeste tandartsen voeren deze behandelingen uit, waardoor je er bij veel terecht kunt voor kunsttanden. Er zijn mensen die het idee van een uitneembaar kunstgebit niet zien zitten, dan is het klikgebit een optie. Ook tanden en kiezen vervangen, is gemakkelijk te doen met implantaten en kronen. Raadpleeg je tandarts zodat hij of zij je kan adviseren over de juiste behandeling. Voor diverse behandelingen zijn er mogelijkheden om een vergoeding te krijgen.