Er moeten veel verschillende onderdelen doorlopen worden tijdens de ingreep voordat je echt plezier kunt hebben van je nieuwe tandimplantaat. Daarom kan de chirurgische je ingeven een poosje duren. Voor veel mensen is het erg prettig om van tevoren zich te kunnen voorbereiden op en dergelijke ingreep. In deze blog geven we je daarom verschillende ideeën hoe je jezelf kunt voorbereiden op de ingreep.

Tip #1: Laat je goed onderzoeken

Wanneer jij, je tandarts en de kaakchirurg precies weten wat er moet gebeuren, kunnen jullie (en vooral jij) met een gerust hart de procedure laten starten. Het kan hierbij helpen om een model en/of foto’s te maken van je gebit. Zo zullen alle onderdelen die effect kunnen hebben tijdens de ingreep, vroegtijdig zichtbaar zijn. Zo ontstaan er geen verrassingen wanneer de operatie reeds is begonnen.

Tip #2: Plan de ingreep

Afhankelijk van je situatie, kan het zijn dat je meerdere ingrepen nodig hebt om volledig van je nieuwe implantaten te kunnen genieten. Het is daarom belangrijk om van tevoren te weten hoeveel behandelingen je nodig zult hebben. In dat geval kan het goed zijn om in gesprek te gaan met de kaakchirurg en je tandarts. Zij kunnen, op basis van de staat van je gebit, goed bepalen hoe vaak een ingreep nodig zal zijn en hoe lang je nodig zult hebben om van de operatie te kunnen herstellen.

Tip #3: Verwachtingsmanagement

Iedereen is verschillend. Er zijn mensen die het liefste helemaal niet nadenken over een operatie of een ingreep. Voor anderen kan het echt erg prettig zijn om goed van tevoren te weten wat hem te wachten staat. In dat geval is het erg fijn om nou contact te hebben met de tandarts en de kaakchirurg. Zij kunnen je informeren over de duur van de operatie na de werkzaamheden en de duur van de herstelperiode.